Lier: Kevin Jochems en Jordy van Gerwen bovenaan het klassement in de 1.45m proef

Lier: Kevin Jochems en Jordy van Gerwen bovenaan het klassement in de 1.45m proef

In Lier werd de eerste competitiedag van de week afgewerkt. De slotrubriek was de CSI2* 1.45m proef, rechtstreeks op tijd. 

Net zoals in het 1.40m was de winst voor de Braziliaan Francisco José Mesquita Musa. Dit keer kon hij daarvoor rekenen op Catch Me Imperio Egipcio, die een tijd neerzette van 59,43 seconden. Jeroen De Winter en Gretel S waren ongeveer een halve seconde trager en eindigden daarmee op de tweede plaats. Het brons was voor Dieter Vermeiren met Kadicha VDS en een tijd van 62,88 seconden.

Plaatsen vier en vijf waren voor Oranje. Kevin Jochems en Careful H eindigden vierde, Jordy van Gerwen en Inebelle van't Welthof namen plaats vijf voor hun rekening. 

Ook in het 1.40m waren er Nederlanders terug te vinden in de top tien. Een mooi aantal van 42 combinaties wist de nul te behouden. De snelste tijd stond uiteindelijk op naam van Francisco José Mesquita Musa. Met Jivaro Imperio Egipcio klaarde hij de klus in 56,43 seconden en was daarmee de Duitser Benjamin Wulschner te snel af. Hij eindigde met Bangkok Girl PP en een tijd van 57,23 seconden op de tweede plaats. Dieter Vermeiren was de beste Belg op een derde plaats. Zijn Piepke 111 kruiste de finishlijn op 57,92 seconden. 

Andres Vereecke en In The Mood eindigden vierde, Jordy Van Gerwen en Cordelia GP Z vijfde. 

Tenslotte sprong Bas Moerings met Jesther naar plaats negen. 

Klik hier voor alle resultaten.Klik hier voor de resultaten.