Leopold van Asten derde in aartsmoeilijke Grand Prix Lier

Leopold van Asten derde in aartsmoeilijke Grand Prix Lier

In Lier werd zonet de Grand Prix van de CSI2* competitie als afsluiter van het weekend gesprongen; De ruiters kregen een erg pittig basisparcours voorgeschoteld: slechts twee combinaties konden de nul behouden. Beide combinaties waren bovendien Belgen dus een Belgische overwinning was al van het begin verzekerd. 

Die winnaar werd Jeroen Appelen. Hij reed Lunatique van de Kwakenbeek (v. Quidam de Revel) foutloos doorheen de barrage in 39,64 seconden. Tristan Guisson en Naturelle vh Legitahof (v. Nabab de Reve) namen de tweede plaats mee naar huis.

De derde plaats ging naar Leopold van Asten. Hij liet alle balken wel in de lepels in het basisparcours maar kreeg met VDL Groep Elegant Hero Z één puntje voor tijd achter zijn naam. Hetzelfde gebeurde bij Bunoit Moeskops en Kiarado (v. Diarado). Zij sprongen een foutloze ronde maar hun tijd van 76,26 seconden leverde hen wel nog de vierde plaats op. Michael Jung en Edo Sandra eindigden op de vijfde plaats met één tijdsfout in het basisparcours achter hun naam. 

Vincent Dings (Cream of Couleur Z) en Tristan Marchal (Sambucca) sprongen ook naar een top tien klassering! 

Klik hier voor de resultaten