Kronenberg: Nederland drukt meteen zijn stempel in ochtendrubrieken

Kronenberg: Nederland drukt meteen zijn stempel in ochtendrubrieken

In Kronenberg in de Peelbergen laten de Nederlanders al meteen van zich horen. In de eerste rubriek van de dag, een CSIYH1* proef voor zevenjarige paarden wist Remco Been (Jasper) meteen de top tien binnen te rijden met een knappe zesde plaats. In de CSI2* rubriek wisten maar liefst vier Nederlanders zich te klasseren in deze 1.40m proef. In de top vijf zien we Megan Laseur (Ivysinaa) met een mooie vierde plaats. 

Winst in de 1.40m ochtendrubriek was er voor Felix Hassmann en Gsi Pit Perigueux (v. Perigueux). Met een tijd van 25,29 seconden in de tweede fase was hij Jerome Schmidt en Caillou (v. Cancara) te snel af. Zij moesten het met een tijd van 25,49 seconden met een tweede plaats doen. Voor Zweden kon Pontus Westergren met Hastkullens Dimarabou (v. Diarado) naar een derde plaats op het podium rijden. Het duo had 26,52 seconden nodig in de tweede fase om het hout in de lepels te laten liggen. 

Naast de vierde plaats voor Megan Laseur (Ivysinaa) kon Katrin Eckermann (Christian's Chacco) de top vijf vervolledigen. 

Anouck de Ruijter (Dancing Nini Z) valt net buiten de top vijf met een zesde plaats. 

Andere Nederlandse klasseringen waren voor Leopold van Asten (VDL Groep Urane de Talma) en Emma Bocken (Incaro LS). 


Klik hier voor de resultaten.