Kim Emmen regeert ijzersterk met nieuwe Imagine bij Green Valley Estate!

Op zaterdag was er topsport tijdens de nationale meerdaagse van Green Valley Estate in Deurne. Zowel in de Grote Prijs als Small Grand Prix plaatste Kim Emmen zich op het podium.

Drie combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.45m Grote Prijs. Recent werd bekend dat Emmen de teugels overneemt van Imagine.  Samen met de 10-jarige zoon van Cassini Gold (fokker: C. Viscaal), wist de Nederlandse als enige een dubbel foutloze omloop te presteren.

Bijna zeven seconden sneller, maar met één springfout, volgde Steven Veldhuis met de zevenjarige KWPN-ruin, Blom's Larado O (Grandorado TN). Veldhuis schreef ook de derde plaats op naam met de eigen gefokte, 10-jarige KWPN-merrie, Iregina. Net buiten de top drie plaatste de Belg, Aurelien Lejeune met Capri Z (Catoki) zich op de vierde plek. Levi Driessen volgde met Hyperion B (Dutch Design) op plaats vijf.

Kim Emmen scoort ook in Small Grand Prix

In de 1.35m Small Grand Prix verwees Yenthe Schrijvers, Kim Emmen naar de tweede plaats. Schrijvers won met de KWPN-merrie, Kiara (Kannan) op ongeveer een halve seconde verschil. Emmen volgde met de 10-jarige Nash vh Lilleveld (Tonixe) voor Jerome SChmidt en de 13-jarige, Etoille (Corlensky G).

De Belg plaatste zich eveneens op de vijfde plek met de BWP-merrie, Quamar (Elvis ter Putte).