Kelly Jochems en Vincent Dings nemen sterke start in Lier

Kelly Jochems en Vincent Dings nemen sterke start in Lier

In het Azelhof is vandaag het startschot gegeven voor het internationaal outdoor seizoen. Jules Van Hoydonck snelde meteen naar de winst in de 1.40m openingsrubriek. Voor eigen publiek snelde de Belg naar de winst met de 10-jarige Elize Z.  Nederlander Vincent Dings volgde in de prijzen met Cream Couleur Z.

Van Hoydonck en de 10-jarige dochter van Elvis Ter Putte is sinds 2019 actief op een internationaal niveau. Het duo sprong sindsdien reeds 14 maal op het internationaal podium, goed voor net geen 6000 euro in winstsommen. Op het podium in zijn klassement volgde  T&L-ruiter, Fréderic Vernaet vervolledigde de top drie in het zadel van de BWP-merrie, Okina van de Bien (Toulon). Rodrigo Giesteira Almeida en  Epure de B'Neville (Bisquet Balou C vd Mispelaere) vervolledigden de top drie in dit klassement.

Net buiten het podium volgde Vincent Dings met Cream Couleur Z (Cream On Top) voor Chloe Aston met Diatendra vvon Rocherrath Z (Diamant de Semilly).

Kelly Jochems schittert in Youngster Tour

Eerder sprong Kelly Jochems met de 6-jarige KWPN-merrie, Mediena (Baltic VDL x Pythagoras) naar de derde plaats in de rubriek voor vijf-en zesjarigen. Proefwinst kwam op naam van Bunoit Moeskops en de 5-jarige Stockholm Van Eeckelfhem (Port Royal Van Eeckelghem x Balou du Rouet). Elsa Johansson volgde op de top twee met Ravin van de Barlebuis (Canabis Z x Eldorado vd Zeshoek TN). Net buiten het podium volgde Roy Hanlon met Alcatraz Van de Kromsteeg Z (ARgento) op vier en Katja Haep met Jasmin (Comme Il Faut) op vijf.

Bij de zeven -en achtjarigen scoorde Vincent Dings in de prijzen. Dings loodste Kees HDH (Cream On Top) foutloos naar de vijfde plaats. Proefwinst in deze rubriek kwam op naam van de Zweedse  Kajsa Björe met Shes Got It (Luidam).