Jur Vrieling moet Wilm Vermeir voorlaten in CSI4*-W 1.50m rubriek van Abu Dhabi

Jur Vrieling moet Wilm Vermeir voorlaten in CSI4*-W 1.50m rubriek van Abu Dhabi

Op de Al Shira'aa International Horse Show in Abu Dhabi werd zonet de CSI4*-W 1.50m Longines Ranking rubriek afgewerkt. Acht combinaties wisten zich te kwalificeren voor de jump-off. Na een spannende barrage was het Wilm Vermeir die standvastig op de eerste plaats bleef staan. Onze landgenoot Jur Vrieling ging een tikkeltje trager naar de laatste hindernis toe en nam genoegen met een tweede plaats. 

In het zadel van de BWP'er Joyride S (v. Toulon) reed Wilm Vermeir in een razendsnelle tijd van 33,61 seconden naar de overwinning in deze 1.50m rubriek. Jur Vrieling zat hem op de hielen en deed een verdienstelijke poging om het goud te pakken maar moest Vermeir nog voor zich dulden. Met Long John Silver 3 (v. Lasino) reed hij over de meet in 35,48 seconden en eindigde tweede. William Funnel en Equine America Billy Picador (v. Billy Mexico) vervolledigde het podium met een tijd van 35,81 seconden. 

Shane Breen (Vistogrand) verzekerde een vierde plaats. Op vijf volgde Amre Hamcho (Vagabon des Forets). 

Kevin Jochems (Emmerton) liet in de eerste omloop het hout onaangeroerd maar noteerde wel twee tijdsfouten, wat hem van de jump-off weerhield. Jochems eindigde uiteindelijk negende. 

Klik hier voor de resultaten.