Jur Vrieling klasse apart in Grote Prijs CH De Wolden

Jur Vrieling klasse apart in Grote Prijs CH De Wolden

Niet minder dan veertien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de CSI2* Grote Prijs van CH De Wolden. De snelste chrono kwam op naam van Jur Vrieling met de 12-jarige Km Chalcedon (Calido I). Vrieling hield zo de winst in eigen land. Bas Moerings won de CSI1* Grand Prix.

Het paar bleef ruim één seconde voor op Alex David Gill met de 9-jarige Incanto VDL (Kannan). België's Kirsten Rombouts vervolledigde het podium met de 10-jarige BWP-ruin, Mowgli Kr (Thunder vd Zuuthoeve).

Het duo werd opgevolgd door Caroline Müller die met de 11-jarige KWPN-ruin, Garfield (Chellthago Z) voor bleef op Conan Wright met de 8-jarige Jetplane (Whitesnake). Voor eigen publiek noteerde Amke Bekhuis de traagst foutloze omloop. Op de rug van de negenjarige Harley-zoon, Igor Gph strandde de Nederlandse zo op de zesde plek.

Bas Moerings schittert in CSI1* Grand Prix

Eerder werd de CSI1* 1.35m Grote Prijs verreden met vijftien duo's in de barrage. Bas Moerings snelde uiteindelijk naar de winst met de zevenjarige KWPN-merrie, Kwik Tweet (For Pleasure). Moerings hield de winst in eigen land en bleef zo landgenoot Wesley Ter Harmsel met Geronimo (Carthino Z) voor. Het podium van deze Grote Prijs werd afgewerkt door Christina Gierlich met onder het zadel Painted Rijenna (Pilothago).

Net buiten het podium sprong Mans Thijssen naar de vijfde plaats. Mans plaatste zich in de prijzen met de 8-jarige Warrant-zoon, Joviality.

Alle uitslagen

F. Hans Khoe