Joost Martens knalt naar brons in hoofdrubriek Gorla Minore

Joost Martens knalt naar brons in hoofdrubriek Gorla Minore

De hoogste rubriek van de dag tijdens de Gorla Spring Tour leverde brons op voor Joost Martens. In het zadel van Indence H.J. (v. Falaise de Muze) bleef hij foutloos in het 1.45m hoge parcours.

In deze 1.45m rubriek rechtstreeks op tijd kwamen ruim vijftig deelnemers aan de start. Slechts negentien van hen kon hun parcours zonder fouten afronden. 

De Zweedse Evelina Tovek stuurde Cortina 212 (v. Contendro I) vliegensvlug doorheen het parcours en finishte in een razendsnelle tijd van 61,58 seconden. Martin Fuchs deed een gooi naar die tijd maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. In het zadel van Viper Z (v. Vigo d'Arsouilles) stopte hij de klok op 63,40. Joost Martens klokte met Indence H.J. (v. Falaise de Muze) af op 65,67 en werd derde. 

Ruben Romp was met Picasso vd Zwartebleshoeve (v. Cornet Obolensky) de tweede en laatste Nederlandse combinatie die de balken in de lepels liet liggen, het duo eindigde op de negentiende plaats.

Op de andere piste werd er terwijl een proef over 1.40m gereden. Daar werd de Nederlandse kleur verdedigd door Hessel Hoekstra en Skye Morssinkhof. Voor Hoekstra was er met Kathleen WV (v. Vigo d'Arsouilles) een zesde plaats, Morssinkhof volgde direct op zeven met G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue VDL). 


Bekijk alle resultaten hier