Jody Van Gerwen grijpt net naast winst in 1.30m rubriek van Lier

Jody Van Gerwen grijpt net naast winst in 1.30m rubriek van Lier

In het Azelhof in Lier liep zonet de CSI1* 1.30m proef op zijn einde. Winst was er wederom voor de Braziliaanse ruiter Francisco José Mesquita Musa. Jody Van Gerwen zorgde met haar tweede plaats voor de beste Nederlandse prestatie in deze rubriek. 

Francisco José Mesquita Musa kon rekenen op de vosse merrie Miss-Sarajevo Imperio Egipcio (v. Diamant De Semilly) om de winnende tijd van 56,59 seconden neer te zetten. Hiermee was hij de Nederlandse amazone Jody Van Gerwen te snel af. Zij reed met Quatta NH Z (v. Quidam de Revel) over de finish in 57,47 seconden. Jelle Sappin reed met Hanaika (v. Echo van't Spieveld) over de meet in 59,12 seconden en ging naar huis met het brons. 

De top vijf werd aangevuld door de Belgische driekleur. Nico Van Der Plaetsen en My Secret Of Usie T reden naar de vierde plaats. Laura Blommaert en Nikita Einddeken Z zorgde voor de vijfde plek. 

Kessy Van Berlo (Fostara) zorgde voor nog een Nederlandse top tien klassering. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de rubriek voor vijf- en zesjarige paarden wist Jody Van Gerwen opnieuw in de prijzen te rijden. Met CCstud's Larasina reed ze naar een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.