James Bilington vertrekt bij VDL Stud maar opvolging is al verzekerd

James Bilington vertrekt bij VDL Stud maar opvolging is al verzekerd

De Britse ruiter James Billington heeft de keuze gemaakt op zijn carrière verder te zetten in Amerika. Hij verlaat hiermee na tien jaar de stallen van VDL Stud. De 35-jarige Brit bracht meerdere paarden succesvol uit in de sport en wist er ook een heleboel succesvol op te leiden. 

"James is een zeer vakkundige ruiter en wij zijn James zeer dankbaar voor zijn inzet, toewijding en vriendschap in de afgelopen tien jaar. We wensen hem heel veel succes met deze nieuwe stap", schrijft VDL Stud. Dat James stopt met werken voor VDL Stud wil niet zeggen dat de samenwerking volledig zal stoppen: "We hopen beide nog veel voor elkaar te kunnen betekenen in de toekomst", aldus VDL Stud. 

De rol van James zal worden overgenomen door een andere Engelsman; Alex David Gill. De jonge 23-jarige ruiter is geen onbekende voor VDL Stud. Een tweetal jaar geleden reed hij nog voor Stal Marcel de Bier én reed hij zelfs al een aantal VDL-hengsten zoals Grand Slam VDLInaico VDL en Comthago VDL. Nadat hij kort bij Stal Houtzager-Kayser werkte, komt Alex David Gill nu bij VDL Stud in dienst om de teugels over te nemen van James. 

Bron: VDL Stud