Ijzersterke Raf Kooremans wint de CSI1* GP kwalificatie

Ijzersterke Raf Kooremans wint de CSI1* GP kwalificatie

De Peelbergen in Kronenberg maakten zich zonet op voor twee CSI1*-proeven. De ruiters konden zich klasseren voor de Grand Prix van morgen én de finale voor 5- en 6-jarige paarden werd verreden.

In de CSI1* GP Kwalificatie was Raf Kooremans de snelste met onder het zadel Karlijn de Mariposa. Met een tijd van 58,27 seconden lieten ze alle concurrentie achter zich. Ook het zilver was voor Oranje. Kessy van Berlo eindigde dankzij Fostara op de tweede plaats. Het laatste plaatsje op het podium werd ingepalmd door de Deense Theresa Pachler met Eliza B. 

De Zweedse Erika Lickhammer - Van Helmond eindigde met Hugo Boss vierde voor Lars Kersten met J. Charley.

Tenslotte kon Demi van Grunsven voor de achtste plaats rekenen op Jillz

Bij de 5- en 6-jarigen was de winst voor België dankzij Tim Prouvé. Zijn Papillon HR sprong in de tweede faze foutloos rond in 28,16 seconden en vermeed zo dat Sabrina van Rijswijk de overwinning in eigen land hield. Met Katouscha en een tijd van 29,77 seconden eindigde ze op een eervolle tweede plaats. De derde plaats kleurde Duits met Sophie Hinners en haar Munin op drie. Zij klopten af op 30,07 seconden.

Amanda Slagter en Le Roi eindigden vierde, Marco Litterscheidt en Nix Da L vijfde. 

Daarnaast sprongen ook Miranda Spronk-Rienties (Panama van't Roosakker), Willem Greve (Kyrlanthe) en Joey Alberti (Corona Z) naar een top tien plaats.

Klik hier voor alle resultaten.