Houtzager verstoort Frans onderonsje in Grand Prix Oliva

Houtzager verstoort Frans onderonsje in Grand Prix Oliva

In Oliva werd zonet het hoogtepunt van een internationaal weekend gesprongen: de Grand Prix. 44 combinaties traden aan in deze rubriek die over een hoogte van 1m50 gesprongen werd. Twaalf van hen slaagden erin om een foutloze basisronde te springen. Een barrage met twaalf moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Die winnaar werd uiteindelijke de Fransman Nicolas Delmotte. Hij reed Citadin du Chatellier (v. L'Arc de Triomphe) foutloos naar de finish in 39,09 seconden. Een tijd die als een dijk boven water bleef.

Marc Houtzager kwam met Holey Moley (v. Verdi TN) het dichtst in de buurt. De 9-jarige ruin kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 40,84 seconden. Roger Yves Bost en Cassius Clay Vdv Z (v. Calvino Z) namen de derde plaats mee naar huis. Hij kon in het zadel van de Zangersheide hengst een foutloze ronde springen in 41,67 seconden. HIermee waren ze meteen die enige niet-Frans combinatie in de top vijf.

Jeanne Sadran (Kosmo Van Hof Ter Boone) en Philippe Leoni (Miss Marie van't Winnenhof) eindigden op plaatsen vier en vijf. Ze sprongen foutloze rondes in respectievelijk 42,20 en 42,98 seconden. 

Klik hier voor de resultaten

Eerder vandaag kon Houtzager ook al rankingpunten verzamelen in de rankingrubriek over een hoogte van 1m45. Dit keer zadelde hij Cabelensky Z (v. Cornet Obolensky) om in 32,11 seconden foutloos naar de finish te springen. Dit leverde hem een tiende plaats op. Thijmen Vos en Ive Got The Key (v. Womanizer) konden zich op de veertiende plaats klasseren.

Klik hier voor de resultaten