H&M Chilli Willi overleden

H&M Chilli Willi overleden

H&M Chilli Willi is overleden. Dat maakte de familie Philippaerts zelf in een mededeling op hun sociale media bekend. Eerder vandaag reden H&M Chilli Willi en Nicola de CSI 5* in Wellington (WEF). Net na de laatste sprong struikelde H&M Chilli Willi en brak zijn linkervoorbeen. Een grondig onderzoek bracht een zeer gecompliceerde breuk aan het licht. Ludo en Nicola moesten de moeilijke beslissing nemen om hem te laten inslapen

H&M Chilli Willi werd geboren in 2008.  Hij was de nakomeling van de legendarische Casal (van Rolf-Göran Bengtsson). In 2015 vond hij zijn thuis in Oudsbergen, bij de familie Philippaerts. Drie jaar later, in 2017, ging zijn internationale carrière echt van start, te beginnen met een van zijn eerste vijfsterrenwedstrijden tijdens de Longines Global Champions Tour van Miami in april 2017. Hij deed het geweldig, sprong een dubbel foutloos parcours en snelde naar een 3e plaats met Nicola Philippaerts. Tijdens de Nations Cup in Sopot wist hij ook twee keer foutloos te springen. Zijn echte doorbraak volgde later dat jaar in september door zich met Nicola te kronen tot Belgisch Kampioen.  

Al zijn geweldige prestaties schreeuwden om bevestiging, en zo geschiedde. In 2018 wonnen H&M Chilli Willi en Nicola de Longines Global Champions Tour van Chantilly. Een succesvol tweetal is geboren. Ze worden onderdeel van de London Knights en domineren en winnen met hun team de Longines Global Champions League. Maar ook in de Nations Cups zetten ze de ene opmerkelijke prestatie na de andere neer, met onder andere een dubbele nulronde in Rotterdam.  Chilli Willi is niet alleen competitief, maar hij geniet ook van de aandacht en wordt de mascotte van Team Philippaerts. 

En ja hoor, een nieuw jaar begint op een geweldige manier voor H&M Chilli Willi en Nicola. In het begin van 2019 pakken de twee brons in de Grote Prijs van Doha. En een jaar na hun overwinning in Chantilly, klimmen ze opnieuw op het podium in diezelfde wedstrijd, met een 3e plaats.  

2020 stond in het teken van de pandemiecrisis, met een zeer beperkte wedstrijdkalender tot gevolg, waardoor H&M Chilli Willi niet veel kansen krijgt om te schitteren in wat hij het liefste doet.  

2021 had H&M Chilli Willi's jaar moeten worden. In januari reist hij met Nicola voor drie maanden naar Wellington om zich voor te bereiden op het seizoen en met de hoop om één van de drie Belgische paarden te worden voor de Olympische Spelen later dit jaar. Helaas krijgt hij die kans nooit. Op vrijdag 26 maart 2021 betekent een noodlottige sprong het einde van de mooie carrière van de immer gemotiveerde, vrolijke, opgewekte en lieftallige H&M Chilli Willi. Team Philippaerts is in rouw.