Het Belgisch Kampioenschap Dressuur is groter dan ooit!

Het Belgisch Kampioenschap Dressuur is groter dan ooit!

Het is zover! Vandaag wordt op de pistes van Lier het startschot gegeven voor het Belgisch Kampioenschap Dressuur. Het belooft alvast een druk weekend te worden, met een recordaantal inschrijvingen. Daarnaast tekenen ook (bijna) alle regerend kampioenen present.

Het Pinksterweekend staat in het teken van de Belgische dressuur! De toppers bij zowel de senioren, jeugd als de Para dressuur zullen er optreden in de pistes van het Azelhof in Lier. 

Regerend kampioene, Larissa Pauluis, heeft opnieuw twee paarden die ze in de strijd zal gooien. Haar Olympisch paard Flambeau en First-Step Valentin zullen worden gezadeld. Daarnaast zijn ook de andere twee podiumplaatsen van vorig jaar, Amandine Prevost en Charlotte Delfalqu, aanwezig. Zij krijgen concurrentie van andere grote namen zoals Jorinde Verwimp, Laurence Roos, Jeroen Devroe en Domien Michiels.

Bij de jeugd zijn ook de titelverdedigers aanwezig, hoewel in andere rubrieken. Zo heeft Jette de Jong, vorig jaar nog kampioene bij de Junioren haar start bij de Young Riders en zal Liezel Everars, kampioene bij de pony's, bij de Junioren aan de start komen met de concurrentie van Children-kampioene Amber Hennes.

De jonge paarden krijgen ook hun plaats in dit kampioenschap, zo komen de vier- tot en met zevenjarigen in de ring tijdens de Diamant, Briljant en Platina Cup rubrieken. Er wordt op donderdag ook een oefenwedstrijd voor hen voorzien, onder begeleiding van Gertjan van Olst zijn stem. 

Het startschot is gegeven!

Na alle voorbereidingen is het eindelijk tijd om te beginnen met de Belgische kampioenschappen dressuur. De zon schijnt, de paarden zijn er klaar voor en de ruiters zijn enthousiast. Het programma van vandaag bestaat uit drie proeven, te beginnen met de Diamant Cup, gevolgd door de Briljant Cup en de Platina Cup. Het belooft een week vol spannende dressuursport te worden en de weersvoorspellingen zijn al even rooskleurig. Persbericht / Belgium Dressage Events