Hendrik-Jan Schuttert schittert in 7-jarigen finale Oliva

Hendrik-Jan Schuttert schittert in 7-jarigen finale Oliva

In Oliva was de finale voor 7-jarige paarden het hoogtepunt van de dag. 12 combinaties slaagden erin om de nul te behouden in het basisparcours; een barrage met twaalf moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage was het Jerome Guery die aan het langste eind trok. Hij kon in het zadel van tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) een foutloze ronde achter zijn naam noteren en klokte af in 42,89 seconden. 

Mikolaj Baransku en Juggle Baraka eindigden op de tweede plaats. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 44,10 seconden. Bethanie Knight en Object of My Affection (v. Pilothag) vervolledigden de top drie. Het duo kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 49,57 seconden. 
Gaetan Decroix (Eden de Riverland) en Christoffer Lindenberg (Zanini Dk Z) vervolledigden de top vijf. 

De beste Nederlandse prestatie kwam van Hendrik-Jan Schuttert. Hij rekende op Onslow om naar de twaalfde plaats te springen. 

Bij de 6-jarige paarden reed Willem Greve twee keer in de prijzen. Hij rekende op de KWPN-merrie Kyrlanthe (v. Tangelo vd Zuuthoeve) om in 39,39 seconden naar de vijfde plaats te springen, hij nam met Karelien W (v. Comme Il Faut 5) ook nog de zevende plaats mee naar huis. Ralph Slaats (Kornee) kon zich op de tiende plaats klasseren. 

Bij de 5-jarige paarden was er een achtste plaats voor Romy Ijbema en Lobi da Basi (v. Hotspot).

Klik hier voor de resultaten