Harrie Smolders wint 'Prijs Eurohorse' 1m40 hoofdrubriek in Lier

Harrie Smolders wint 'Prijs Eurohorse' 1m40 hoofdrubriek in Lier

In Lier werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen: een 1m40 van de CSI2* competitie. Van de 82 deelnemende combinaties, konden er 18 een foutloze ronde springen. Een barrage met 18 moest dus over winst en verlies beslissen. 

De winst ging naar de Nederlandse topruiter Harrie Smolders. Hij kon met Escape Z (v. Emerald) een foutloze ronde springen en klokte af in 29,21 seconden. Met deze tijd bleef hij een andere topruiter; Daniel Deusser voor. In het zadel van de BWP-merrie Kiana van't Herdershof (v. Toulon) reed hij foutloos naar de finish in 29,71 seconden. Dit leverde hem de tweede plaats op. De Noorse amazone Victoria Gulliksen vervolledigde de top drie. Zij kon in het zadel van David Guetta (v. Zento) een foutloze ronde springen en klokte af in 30,03 seconden. 

Jeroen Appelen werd de beste Belg op de vierde plaats. Hij kon met Sina (v. Spiderman) een foutloze ronde springen en stopte de chrono na 30,10 seconden. Robinson Maupiler en Zandor Alpha Z (v. Zeus) vervolledigden de top vijf. 

Jeroen Dubbeldam (Kennedy Z) eindigde op de twaalfde plaats.

Klik hier voor de resultaten