Harrie Smolders sluit de LGCT van Madrid af met een zesde plaats in de laatste 5* 1m50-rubriek

Harrie Smolders sluit de LGCT van Madrid af met een zesde plaats in de laatste 5* 1m50-rubriek

De Longines Global Champions Tour van Madrid zit er nu echt op. De allerlaatste proef werd een 5* 1m50-rubriek met aparte barrage. In totaal konden tien combinaties zich hiervoor kwalificeren en er werd enorm gestreden voor de overwinning. Het bleef spannend tot het einde maar uiteindelijk slaagde Gilles Thomas erin om de overwinning in de wacht te slepen. Harrie Smolders leverde de beste Nederlandse prestatie met een mooie zesde plaats.

Voor deze laatste proef koos Gilles Thomas voor de 12-jarige merrie Calleryama (v. Casall). Zij konden al vrij vroeg in de barrage een tijd van 40,16 seconden neerzetten. Er werd gretig geprobeerd om die tijd nog te verbeteren, maar daar slaagde niemand in en zo schreef Gilles Thomas deze afsluitende 5*-rubriek op zijn naam.

Sergio Alvarez Moya, de laatste deelnemer, kwam wel nog gevaarlijk dichtbij. Met de BWP-ruin Malibu de Muze (v. Nabab de Reve) finishte hij in een tijd van 40,29 seconden, dat was net niet genoeg voor de overwinning en dus moesten ze tevreden zijn met een tweede plaats. Hans-Dieter Dreher vervolledigde met Vestmalle des Cotis (v. Baloubet du Rouet) de top drie. Pieter Devos en de BWP-merrie MoM's Isaura (v. Tinka's Boy) eindigden op de vierde plaats. Simon Delestre reed Dexter Fontenis Z (v. Diarado) naar de vijfde plaats. 

Harrie Smolders zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed de 10-jarige Uricas v/d Kattevennen (v. Uriko) foutloos door de barrage in een tijd van 41,28 seconden. Dat was goed voor een mooie zesde plaats.


Klik hier voor de volledige uitslag.