Harrie Smolders pakt zilver in 1.40m finale van Lier

Harrie Smolders pakt zilver in 1.40m finale van Lier

In het Azelhof in Lier kregen de CSI2* ruiters een parcours van 1.40m voorgeschoteld. Elf combinaties wisten zich te kwalificeren voor de jump-off. Daar bewees Jeroen De Winter met Met Iron Lady Van 'T Meulenhof de beste te zijn vandaag in deze 1.40m finale. Harrie Smolders snelde met Escape Z naar een mooie tweede plaats. 

Het leek even fout te gaan voor De Winter toen hij aan zijn barrage begon, terwijl er nog een hindernis werd opgebouwd na de val van zijn Poolse voorganger. Wakkergeschud en scherp begon De Winter opnieuw aan zijn jump-off en dat leverde hem het goud op. Jeroen De Winter kon rekenen op de BWP-merrie Iron Lady Van 'T Meulenhof (v. Parco) om de winnende tijd van 29,56 seconden neer te zetten. Harrie Smolders zat hem op de hielen en reed met Escape Z (v. Emerald) naar een tweede plaats. Smolders noteerde een tijd van 30,35 seconden. Het podium werd vervolledigd door Benjamin Wulschner en Bangkok Girl PP (v. Balou Du Rouet). Het duo noteerde een tijd van 30,42 seconden. 

Hasan Senturk (Carlchen 94) nam de vierde plaats voor zijn rekening. Geoffrey Cobbaut (Lambada D) reed naar de vijfde plaats in het klassement. 

Wout-Jan Van Der Schans (A S Bombay) reed naar een zesde plaats. Ook Willem Greve (Opium JW Van De Moerhoeve TN) zorgde voor nog een Nederlandse klassering en werd zevende. 

Klik hier voor de resultaten.