Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de Grand Prix. Kristaps Neretnieks kwam als eerste aan de start met de 12-jarige Verdi TN-zoon, Valour. Het duo tikte uiteindelijk twee balken uit de lepels en liet zo alle kansen open voor opvolger, Harrie Smolders.

De Nederlandse springruiter volgde met Uricas v/d Kattevennen (Uriko) op de tweede plaats. Een foutloze finish in 33,54 seconden was het resultaat. De prestatie werd echter meteen verbeterd door Eduardo Pereira De Menezes en H5 Chaganus (Chacco-Blue).

Kersvers Wereldkampioen - met het Zweedse team - Peder Fredricson wist de chrono nog scherper te stellen. Samen met de zestienjarige Catch Me Not S (Cardento) kruiste de Zweed de eindmeet in 32,61 seconden en nam zo de leiding. 

Fredricson onverslaanbaar

Fredricson schreef uiteindelijk de eindzege op naam. Goed voor een Audi Voucher van 100.000 euro en een cash-prijs van 65.000 euro. Eduardo Pereira De Menezes stelde zich op op de tweede plaats voor Harrie Smolders.

Net buiten het podium plaatste Denis Lynch zich op de vierde plaats. In het zadel van Brooklyn Heights (Nabab de Rêve) bleef de Ier, Nicolas Pizarro met Oak Grove's Enkidu (Ensor vdh Pleville) voor.

Volledige uitslag