Harrie Smolders op het podium van 1.55m City of Barcelona Trophy

Harrie Smolders op het podium van 1.55m City of Barcelona Trophy

Het zijn drukke dagen voor de ruiters die afgezakt zijn naar Barcelona. Op vrijdagavond stond de strijd om de 'City of Barcelona Trophy' op de planning van de ruiters. Harrie Smolders zorgde er alvast voor de beste Nederlandse prestatie en kon deze rubriek besluiten op de vijfde plaats in het zadel van Dolinn (v. Cardento 933). 

Het 1.55m parcours werd over twee rondes verreden. In de eerste ronde wisten tien combinaties het hout in de lepels te houden. Uiteindelijk kwamen negen duo's aan de start in de tweede ronde.

De Europese kampioen, André Thieme startte als eerste met de 11-jarige Conacco (Conoglio) en zette de toon met een foutloze omloop in 49,93 seconden. Als vijfde starter kwam Harrie Smolders aardig dichtbij. Op de rug van de 14-jarige KWPN'er, Dolinn (Cardento) kruiste Smolders de finish foutloos in 51,34 seconden.

De Franse Megane Moissonnier volgde met eveneens een nulronde in het zadel van Cordial (Casall). 

Thieme wint de ruim 30.000 euro eerste prijs

André Thieme wint uiteindelijk en wordt op het podium gevolgd door Harrie Smolders en Megane Moissonnier. Net buiten het podium volgt Jose Francisco Mesquita Musa met Catch Me Marathon (Contagio) voor Jérome Guery met Azaria Dinero (Mylord Carthago*HN).

Bekijk hier de volledige uitslag