Greve zet goede vorm door met winst in rankingrubriek Oliva

Greve zet goede vorm door met winst in rankingrubriek Oliva

In Oliva werd de dag zonet beëindigd met de Grand Prix kwalificatie van de Gold competitie. In deze 1m45 rubriek konden er ook punten voor de Longines Ranking verdiend worden. De overwinning ging naar Nederland: Willem Greve reed Highway M TN (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos rond in 27,80 seconden. 

Jerome Guery en Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in 28,83 seconden. Clem Mcmahon en Pacato (v. Pacino) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 29,30 seconden. 

Niall Talbot (Fts Elliot) en Gilbert Böckmann (Checkter) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Eerder vandaag kon Patrick van der Schans naar een top tien klassering springen in het 1m35 van de Gold competitie. AS Damascene (v. Emerald) liet onder het zadel van van der Schans alle balken in de lepels maar kreeg één punt voor tijd achter haar naam. Dit leverde hen wel nog de negende plaats op. In het 1m40 van de Silver competitie was Iris Michels de beste Nederlandse. Zij reed Izabelle (v. Comme Il Faut 5) naar de elfde plaats door in 73,60 seconden een foutloze ronde te springen. 

In het 1m30 van de Bronze competitie, moest Sidney Eras enkele Gail Burchmore voorlaten. Eras reed Gem de Revel (v. Gemini) naar de tweede plaats door in 63,85 seconden een foutloze ronde te springen. In het 1m35 was Ralp Slaats de beste Nederlander. Hij reed Il Divo SW (v. Quintago VA) in 73,88 seconden foutloos naar de finish, dat leverde hem de zesde plaats op. 

In het 1m25 van de Silver competitie reden Sanne ter Haar (Out of the Blue vd Haagakkers) en Patrick van der Schans (Divico) in de prijzen. Ze eindigden respectievelijk op de zesde en tiende plaats. 

Klik hier voor alle resultaten