Gregory Wathelet wint CSI2* Grand Prix van Hubside

Gregory Wathelet wint CSI2* Grand Prix van Hubside

In Hubside werd de CSI2* Grand Prix zonet gesprongen. 44 Deelnemers traden aan in deze rubriek. De combinaties kregen een erg pittig basisparcours voorgeschoteld: slechts vijf combinaties konden de nul behouden waaronder kleppers als Julien Epaillard, Niels Bruynseels en Gregory Wathelet. Het beloofde dus een erg spannende ontknoping te worden. 

In de barrage werd ook door verschillende ruiters fouten gemaakt. Gregory Wathelet was de laatste ruiter die moest aantreden in de barrage en op dat moment stond Eden Leprevost Blinlebreton aan de leiding als enige nuller in de barrage. Wathelet wist dus wat hem te doen stond: sneller gaan dan Eden en de nul behouden. Dat lukte hem ook. Hij reed Cocktail de Talma (v. Baloubet du Rouet) foutloos rond in 44,12 seconden. 

Hierdoor moest Eden Leprevost Blinlebreton vrede nemen met de tweede plaats. Zij reed Une Etoile Landaise (v. Balougran) foutloos rind in 45,65 seconden. De snelste tijd kwam van Julien Epaillard. Hij klokte met Calgary Tame (v. Old Chap Tame) af in 41,58 seconden maar tikte één balk uit de lepels. 

Max Kühner (Eic Cooley Jump The Q) en Niels Bruynseels (Diornella-DD) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten