Gregory Wathelet: "Ik denk dat we blij mogen zijn als we tussen nu en de zomer weer nationale wedstrijden mogen springen"

Gregory Wathelet: "Ik denk dat we blij mogen zijn als we tussen nu en de zomer weer nationale wedstrijden mogen springen"

Wathelet begint met goed nieuws: "Aangezien er geen wedstrijden op het programma staan, zullen Nevados en Iron Man vd Padenborre voorlopig ter beschikking staan van de fokkerij. Dit was oorspronkelijk niet de bedoeling maar gezien de huidige situatie hebben we onze planning herzien", aldus de Belgische topruiter.

"Ondertussen zorg ik dat ik thuis wat bezig blijf. Ik rijd nu een 7 tot 8 paarden per dag. Dit is een bewuste keuze, ik probeer ze wel aan het werk te houden maar aangezien je niet weet wanneer wedstrijden terug van start zullen gaan, probeer ik ze ook niet te hard door te werken. Ik denk dat de nationale wedstrijden sneller terug van start zullen gaan dan de internationale wedstrijden maar wanneer dat zal zijn weet niemand. Het kan juni zijn, augustus is ook mogelijk. Alles zal nu afhangen van hoe goed we de maatregelen van de overheid volgen en hiermee omspringen".

Zijn toppaarden laat Wathelet echter even rusten: "Ik werk nu vooral met jonge paarden. Volgens mij heeft het weinig zin om nu thuis met je oudere, ervaren paarden te springen. Het is pas als we zicht hebben op het hervatten van de competitie dat hen springen terug aan de orde is. Ik denk ook dat deze lange pauze voor sommige paarden wel positief kan zijn op die manier hebben ze er hopelijk extra veel zin in als ze terug in de wedstrijdring mogen aantreden!".