Grégory Wathelet heer en meester de 5* 1m60 Rolex Grand Prix van Windsor

Grégory Wathelet heer en meester de 5* 1m60 Rolex Grand Prix van Windsor

De toeschouwers van de Royal Windsor Horse Show hebben zojuist absolute topsport voorgeschoteld gekregen tijdens de prestigieuze 5* LR Rolex Grote Prijs. De deelnemers kregen een erg uitdagend basisparcours voorgeschoteld over een hoogte van 1m60. Slechts drie combinaties konden die eerste ronde foutloos afleggen en we kregen dus een nagelbijtende barrage. Uiteindelijk was onze landgenoot Grégory Wathelet met overtuiging de allerbeste in deze GP! 

Grégory Wathelet had zijn Olympische toppaard Nevados S (v. Calvados Z) gezadeld. Hij was de eerste die zich kon kwalificeren voor de barrage en daarin moest hij dus ook als eerste aan de start komen. De Belgische topruiter hield het hoofd koel en samen met Nevados S deed hij waar hij goed in is: snel én foutloos rond rijden. Ze finishten in een tijd van 34,79 seconden en die tijd konden de andere twee barrage-kandidaten niet meer verbeteren. Wathelet kon de tijd ook als enige onder de 35 seconden houden en werd zo gekroond tot de terechte winnaar van deze aartsmoeilijke 5* Rolex GP. 

Max Kühner kon zijn Eldorado vd Zeshoek-zoon Elektric Blue P eveneens foutloos door de barrage sturen. Echter waren zij wel iets trager en in 36,09 seconden moesten zij genoegen nemen met de tweede plaats. Daniel Bluman met Ladriano Z (v. Lawito) de derde plaats voor zijn rekening. Zijn tijd had goed geweest voor de tweede plaats, maar een foutje verwees hen naar het brons. 

Op vier zagen we Henrik Von Eckermann met zijn wereldberoemde King Edward (v. Edward 28), zij kregen vier strafpunten in de eerste omloop. Harry Charles vervolledigde met Stardust (v. Chacco-Blue) de top vijf, eveneens na vier punten in de basisomloop. 

Tot slot kon Jos Verlooy zich op de valreep nog klasseren. Met Luciano van het Geinsteinde (v. Quinn van de Heffinck) zagen we hem terug op de twaalfde plaats na vier strafpunten in de eerste ronde. 


Klik hier voor de volledige uitslag.