GP winst voor John Steeghs in Peelbergen

GP winst voor John Steeghs in Peelbergen

In de hoogste rubriek in Peelbergen kon John Steeghs de concurrentie naar achteren verwijzen. Mandy Grootegoed eindigde in diezelfde proef op drie. 

In een parcours over een hoogte van 1.40m/1.45m kon reed Steeghs Monty van de Withoeve (V. Enrico van de Withoeve) overtuigend over de eindmeet. Hij bleef onverbeterd en mocht de winst mee naar huis nemen. De Oostenrijker Robert Puck was met Jelte DD (V. Fernando) tweede. Zij waren de enigste twee die tegen elkaar streden voor de winst, de andere 5 geplaatste combinaties voor de barrage beslisten niet deel te nemen en eindigden op een gedeelde derde plek. 

In de op één na hoogste proef werd Marc Beckers met Imola (V. Kannan) tweede. Jari Van den Biggelaar besloot de top 10 met Ighor.C (V. Dexter R).

De 1.35m proef was er eentje met barrage. Daar konden 7 ruiters zich plaatsen om te mogen rijden, waarvan 3 Nederlanders. Tobias Luikens haalde de beste plaats binnen met een derde plek, met onder het zadel King kong of Picobello Z (V. Kannan). Zes was voor Ivo Biessen en Tresor, opgevolgd door John Steeghs en Champion PS Z (V. Comilfo Plus Z) op zeven. 

Jersey Kuijpers was vijfde met Leasure's Lenderman (V. Leasure) in het 1.25m. Marlies van Soest (Coca Cola Z) werd er negende. 

In de 1.15m was net niet de volledige top 10 uit Nederland. Plaats twee tot en met acht waren volledig bezet door Nederlanders. Rosanne Janssen nam er plek twee en drie voor haar rekening met Goodluck (V. Cicer) en Caprice KZ (V. Casago). Vier en vijf zijn worden beide ingenomen door Kuijpers met Casallco's Puppa (V. Casall) en Enjoy me 5 (V. Eldorado van de Zeshoek). Verder komen nog Niek van Wylick (Halla), Bojenna van Gils (L-Magda V/D Hees) en Nick Steeghs (Nascha).

We sluiten deze uitgebreide topresultaten af met een tweede plaats voor Kaily Van Kaathoven en Esprit (V. Vleut) in de 1.05m proef in twee fasen.

Alle resultaten vind je hier