Gerrit Nieberg wint de Wereldbeker Grand Prix van Leipzig, Kersten beste Nederlander

Gerrit Nieberg wint de Wereldbeker Grand Prix van Leipzig, Kersten beste Nederlander

In de Wereldbeker Grand Prix van Leipzig kwam Lars Kersten dicht bij de buurt van een overwinning met Hallilea (v. VDL Zirocco Blue). Maar het was Gerrit Nieberg die de winst op het laatste nippertje van z'n landgenoot Richard Vogel kon afsnoepen en voor eigen publiek kon winnen met Blues d'Aveline CH (v. Baloussini).

Lars Kersten was één van de twaalf combinaties die de basisomloop zonder fouten kon afwerken. In het zadel van Hallilea (v. VDL Zirocco Blue) reed de Nederlander mee voor goud maar twee springfouten van de elfjarige merrie liet hen op twaalf strandden.

In een barrage met twaalf zette Richard Vogel al snel de te kloppen tijd op 37,08 in het zadel van Looping Luna (v. Lord Fauntleroy). Yuri Mansur kon als eerste het dichtst bij hun tijd komen en finishte ruim twee seconden later op Vitiki (v. Valentino 240). Pius Schwizer, die als voorlaatste ring betrad op Vancouver de Lanlore (v. Toulon) deed net iets beter en zette zich op twee voor Mansur. Gerrit Nieberg kwam als laatste aan de start met Blues d'Aveline CH (v. Baloussini) en had zijn zinnen duidelijk op de winst gezet. Zonder enige fout te maken kwam hij over de finish met de chrono op een halve seconde minder dan Vogel. 

De winst bleef in eigen land en was voor Nieberg. Vogel moest genoegen nemen met de tweede plaats en Schwizer besloot de top drie. 

Volledige uitslag

Foto©: Tomas Holcbecher