Emmers Cup: winst voor Nanne Stultiens in finalerubriek

Emmers Cup: winst voor Nanne Stultiens in finalerubriek

Tijdens de Emmers Cup werden op zondag verschillende rubrieken afgewerkt waaronder de 90cm voor paarden en pony's en het 1m voor paarden en pony's. De Belgische ruiters domineerden vrijwel al deze rubrieken maar Nanne Stultiens slaagde erin om de Nederlandse eer hoog te houden.

90 cm pony's

In de 90 cm rubriek voor pony's ging de overwinning voor de derde keer op rij naar Robin Vermeir. Zij reed haar pony Grietje van de Mispelaere foutloos naar de finish in 28,48 seconden. Marthe-Louize Dieu en Waaie Q Etoyka eindigden op de tweede plaats. Zij waren slechts een fractie trager dan Vermeir met hun tijd van 28,54 seconden. Luc Dimmendaal en Eber de Pretendent (v. Waterhof's President) eindigden op de derde plaats. 

River Morssinkhof (Dexter) en Thibaud Ebinger (Joly's Doortje) vervolledigden de top vijf.

90 cm paarden

Tifanny Vansweevelt won het 90cm voor paarden in het zadel van de 17-jarige BWP merrie Diara (v. Vamiro). Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 28,65 seconden. Clara Mawet en I Can't Stop D'Alphi (v. Non Stop) eindigden op de tweede plaats. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 34,07 seconden. Margot Klein (Elitotà en Helen Hotaj (Oops Idia) eindigden respectievelijk op de derde en de vierde plaats. 

Voor Lore Nicasi en Ivaldi van't Haantje (v. Quadrillo) was er nog net een top vijf klassering na een foutloze ronde in 36,29 seconden. 

1m pony's

In het 1m voor pony's ging Hebe de Maeyer met de overwinning aan de haal. Zij reed een foutloze ronde in het zalde van Rocky's Ryan SB (v. Rockefeller) en finishte in 27,25 seconden. Jade Van Tricht en Popeline de L'aube (v. Kantje's Ronaldo) eindigden op de tweede plaats. Renske Middendorp en Burrito's Kind of Sparkle namen de derde plaats voor hun rekening. 

Laure Tijskens (Ella De L'Huitrelle) en Louise Florizoone (Dourough Gwen) volgden op de vierde en de vijfde plaats.

1m paarden

Enkel in het 1m voor paarden kon een buitenlandse amazone winnen. De Nederlandse Nanne Stultiens en haar 19-jarige Zangersheide ruin Al Capone Z (v. Artos Z) sprongen een foutloze omloop in 28,17 seconden. Hiermee bleven ze Ellen Anthonissen voor die met Chivas (v. Carpaccio) op de tweede plaats eindigde. Voor Floor Janssen en Happy was er een derde plaats in deze finalerubriek. 

Lara Schodts (Largo van de Dornehoeve) en Brent De Schrijver (Liv Good) vervolledigden de top vijf

Klik hier voor alle resultaten