Duitsland wint Nations Cup Sunshine Tour. Nederland twaalfde

Duitsland wint Nations Cup Sunshine Tour. Nederland twaalfde

Eerder vandaag werd Nederland vroegtijdig uitgeschakeld na de eerste ronde van de Nations Cup in Vejer de la Frontera. Ondertussen werd de tweede ronde beëindigd en is de winnaar bekend: Duitsland. 

Het team van Dietmar Gugler kreeg over de twee rondes heen slechts vier strafpunten achter hun naam. Het schrapresultaat kwam twee keer van Maximilian Lill. Met D-Cassina onder het zadel, kreeg hij in de eerste ronde acht strafpunten en in de tweede ronde 16 strafpunten achter zijn naam. Janne Friederieke Meyer-Zimmerman kon met Chesmu KJ wel twee keer de nul behouden net als David Will en C Vier 2. Marc Bettinger kreeg in de eerste ronde één springfout met Undercover Z, in de tweede ronde kon hij de nul wel behouden. 

De tweede plaats was voor het Deense team. Zij kregen over de twee rondes heen een totaal van zes strafpunten achter hun naam. Adreas Schou was de enige ruiter in het team die twee nulrondes kon springen. Hij rekende hiervoor op Darc de Lux. Zascha Nygaard Andreasen kreeg met Chaccophanie ook geen springfout, maar wel één puntje voor tijd in de eerste ronde. Emil Hallundbaek en High Nitro kregen twee keer een springfout en Lars Bak Andersen reed Colina 70 in de eerste ronde iet te traag rond wat resulteerde in een tijdsfout, in de tweede ronde was er een tijds- en springfout voor deze combinatie. 

De derde plaats ging naar de Ieren. Over de twee omlopen heen, kregen ze een totaal van acht strafpunten. Het Ierse team bestond uit Mark McAukey (Jasco vd Bisschop), Michael G Duffy (Lapuccino 2), Cameron Hanley (Esi Toulouse) en Denis Lynch (Cristello). 

Voor Nederland was er een twaalfde plaats na negen strafpunten in de eerste ronde. Jur Vrieling was met Fiumicino van de Kalevallei de enige die een foutloze ronde kon sprongen. Maikel van der Vleuten tikte met Dana Blue één balk uit de lepels. Voor Kevin Jochems en Turbo Z was er een springfout en een tijdsfout. Bart Bles zorgde met Kriskas DV voor het schrapresultaat van twee springfouten.

Klik hier voor de resultaten