Dinja van Liere en Hartsuijker komen niet voorbij Patrik Kittel in GP Kür Doha

Dinja van Liere en Hartsuijker komen niet voorbij Patrik Kittel in GP Kür Doha

Na een fantastisch optreden van gisteren kon Dinja van Liere die vorm helaas niet aanhouden. In de Kür op muziek maakte de amazone op Hartsuijker (v. Johnson) een klein foutje in de piroutte in galop waardoor de elfjarige ruin leek te gaan twijfelen. Maar ondanks deze misstap zette het duo toch een straffe prestatie neer die uiteindelijk goed was voor het zilver. Enkel Patrik Kittel deed beter en won met bijna zes procent verschil op Touchdwon (v. Quaterback).

Het duo van Liere-Hartsuijker is nog volop aan het leren van elkaar, dat merkten we ook vandaag op. In zijn draf is de ruin bijna onverbeterlijk maar in het galopwerk sloop er een klein foutje die hen duur kwam te staan. Gelukkig trokken hun goede punten van de draf hun totaal omhoog waardoor ze met hun 78,455% toch nog goed waren voor de tweede plaats.

Patrik Kittel had met Touchdown een ijzersterke maar ook moeilijke kür neergezet. De hengst benadrukte zijn sterke punten vooral in de routines in draf maar ook hun pirouette werd hoog aangeprezen. De juryleden waren het unaniem eens, Patrik Kittel kreeg 84,070% en was de ongenaakbare winnaar.

Op het brons kwam de Duitse amazone Evelyn Eger. Op de ervaren, zeventienjarige Westminster 71 (v. Weltissimo 3) reed de amazone naar een persoonlijk record en kreeg 77,840% toegewezen door de jury. 

Voor Thamar Zweistra was er met Hexagon's Double Dutch (v. Johnson TN) een score van 74,910% en zo een negende plaats.

Bekijk de volledige resultaten hier