Dennis Van den Brink houdt CSI1* Grand Prix overwinning van Kronenberg in Nederlandse handen

Dennis Van den Brink houdt CSI1* Grand Prix overwinning van Kronenberg in Nederlandse handen

In de Peelbergen werd zonet de Grand Prix van de CSI1* competitie gesprongen. Van de 40 deelnemers slaagden er zeven in de nul te behouden in het basisparcours. Een barrage met zeven moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Die winnaar werd een Nederlander: Dennis van den Brink reed I Am (v. Etoulon) foutloos rond in 38,04 seconden. Voor Tina Lund en Caracho (v. Cascadello x La Zarras 2, f. Nielsen) was er een tweede plaats. Zij slaagden erin de nul te behouden en klokten af in 38,78 seconden. Michael Hughes en Farrah W (v. Cantos x Picasso Z, f. Haras des Grillons) vervolledigden de top drie na een foutloze barrage in 39,30 seconden. 

Tani Joosten (Despina 70) en Virag Budai (Don't Forget Galante) vervolledigden de top vijf. 

Eerder vandaag was er ook al een volledig Nederlands podium in het 1m40 van de CSI2* competitie. John Steeghs en Google (v. Eldorado vd Zeshoek x Calvaro FC, f. Steeghs) reden naar de overwinning. Het duo liet alle balken in de lepels en klokten af in 36,48 seconden. Bart van der Maat en Come On Chester (v. Comme Il Faut 5 x Carismo, f. Niedermeier) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde in 36,48 seconden. Siebe Kramer en Nebraska de Muze Z (v. Nabab de Reve x Quick Star) vervolledigden de top drie. 

Ook in deze rubriek kon Dennis van den Brink naar een klassering springen. Dit keer rekende hij op Ivar (v. Harley x Carpaccio) om in 38,66 seconden een foutloze ronde te springen.

 Klik hier voor alle resultaten