De Weert en Jochems scoren in nationale rubriek Azelhof

De Weert en Jochems scoren in nationale rubriek Azelhof

In het Azelhof werd er op vrijdag een GOLD competitie voor professionele ruiters georganiseerd. De winst in de Grand Prix ging naar Niels Bruynseels maar daarnaast werden er ook nog twee nevenrubrieken gesprongen. 

In het 1m30 reed Danny van Es naar de overwinning. Met Canthelaro (v. Chagali vd Burggrave) onder het zadel, was hij de snelste in deze rubriek die in twee fases verreden werd. Isabel de Rijcker eindigde met Judy-An van het Herdershof (v. Toulon) op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 27,51 seconden. Maxi De Weert en Incredible Magic zorgden voor de beste Nederlandse prestatie. Zij behielden de nul en klokten af in 28,62 seconden. 

Sacha Beghuin (Aikido Z) en Pieter van den Bergh (Natch vd Riloo) vervolledigden de top vijf. Ook Kelly Jochems sprong in de top tien. Zij reed Hind V (v. Mylord Carthago) foutloos doorheen het parcours en stopte de chrono na 29,60 seconden. Dit leverde haar de zevende plaats op.

1m20

In het 1m20 reed Danny Van Es ook naar de overwinning. Hij rekende op Canthelaro (v. Chagali vd Burggrave) om in 28,39 seconden een foutloze ronde te springen. Hij reed bovendien ook naar de tweede plaats met Noor C (v. Bisquet Balou). Met deze merrie kon hij de nul behouden en finishte in 29,17 seconden. Steve Auwers vervolledigde de top drie in het zadel van Mack vd Rispen (v. Oganno Sitte). Ze sprongen een foutloze ronde in 30,57 seconden. 

Frederik Cattebeke (Onix) en Steve Auwers (Incredible) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten