Daniel Deusser: "Goede paarden zijn altijd een beetje 'crazy'"

Daniel Deusser: "Goede paarden zijn altijd een beetje 'crazy'"

Daniel Deusser schreef afgelopen nacht in het zadel van Kiana van het Herdershof (v. Toulon) het hoofdnummer van Wellington op zijn naam. Hij werd gevraagd naar de kwaliteiten die een toppaard volgens hem moet hebben: "Alle goede paarden zijn een beetje 'crazy", lacht hij. 

"Ik weet van Kiana dat ze een echte winnaarsmentaliteit heeft. Ze is van nature uit erg snel en ze is een beetje gek. Dat klinkt misschien negatief maar volgens mij hoeft dat niet zo te zijn. Ze wil zelf echt winnen en zal alles in het werk stellen om dat mogelijk te maken. Haar 'gekke' karakter zorgt er wel voor dat ze rubrieken op haar naam schrijft", gaat hij verder. "Ik had twee paarden in deze proef en het doel was om een mooie prestatie neer te zetten. Ik wist dat dit parcours erg gunstig was voor Kiana, dus besloot ik vooral met haar vol voor de overwinning te gaan en dat is dus ook gelukt", besluit de Duitse topruiter.

"Of het niveau hier lager is dan in Europa? Dat denk ik niet. Verschillende internationale topruiters komen vandaag in Wellington aan de start dus wat mij betreft is het niveau exact hetzelfde. Op zaterdagavond zal ik Killer Queen rijden. Vorige week heeft ze al getoond dat ze in erg goede vorm is en ik hoop dat ze die vorm vanavond kan bevestigen. Er wordt onder kunstlicht gesprongen maar dat is ze gewoon, dus ik kan alvast relaxt aan de rubriek beginnen", besluit hij.