Daniel Deusser als eerste barragestarter naar de overwinning in Rolex Grand Prix Aken

In Aken werd zonet de ontknoping van een druk internationaal weekend gereden. 40 combinaties traden aan in deze rubriek die in twee rondes met barrage verreden werd. De beste 17 combinaties van de eerste ronde mochten terugkeren voor de tweede ronde. Na die tweede ronde stonden er zeven combinaties op dubbel nul, een barrage met zeven moest dus bepalen wie deze prestigieuze Grand Prix op zijn naam zou schrijven. Een barrage met oa Daniel Deusser, Jerome Guery, Scott Brash en Ben Maher belooft een nagelbijter van formaat te worden en dat was ook vast en zeker het geval.

Daniel Deusser moest met Killer Queen VDM (v. Eldorado vd Zeshoek) als eerder combinatie van start. Het duo slaagde er meteen in om een mooie, snelle foutloze ronde af te leggen. Ze klokten af in 41,85 seconden wat meteen de referentietijd voor de andere combinaties werd. Gregor Wathelet wist het met Nevados S (v. Calvados Z) als tweede foutloos te doen. Zij klokten af in 42,83 seconden, snel maar niet snel genoeg om Deusser van de troon te stoten. Ben Maher toonde met Explosion W (v. Chacco-Blue) dat het sneller kon: het duo klokte af in 40,67 seconden maar tikte helaas één balk uit de lepels.

Uiteindelijk slaagde er niemand meer in om én een foutloze ronde te springen én Deusser van de troon te stoten. Brian Moggre en Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky) kwam het dichts in de buurt als laatste starter in de barrage. Hun tijd van 42,16 seconden resulteerde echter in de tweede plaats. Wathelet en Nevados S (v. Calvados Z) vervolledigden het podium.

Ben Maher en Explosion W (v. Chacco-Blue) werden vierde als snelste vierpunter. Laura Kraut en Baloutine (v. Balou du Rouet) vervolledigden de top vijf.