CDI Lier: Corinda Luttjeboer pakt zilver in U25 Grand Prix

CDI Lier: Corinda Luttjeboer pakt zilver in U25 Grand Prix

In het Azelhof in Lier is het deze week de beurt aan de dressuurruiters. Vandaag vond er de tweede competitiedag plaats gevuld met internationale dressuursport. Onze Nederlandse dressuurrruiters lieten zich al meteen van hun beste kant zien. 

CDI U25 Grand Prix 

In de U25 Grand Prix ging de overwinning naar Alexa Westendarp die met Four Seasons (v. Fuerstenball) de winnende score van 71,923% wist neer te zetten. Hiermee verwees ze de Nederlandse Corinda Luttjeboer en Cirano (v. United) naar de tweede plaats. Zij noteerden een score van 69,820%. Het podium werd aangevuld door Jazmin Yom Tov met Hexagon's Grandville (v. Hexagon's Louisville) die een eindtotaal van 69,410% wist te bekomen. 

Lotte Van Den Herik en Winner (v. San Remo) zorgden met een zesde plaats voor nog een Nederlandse klassering. 

CDI Junior Individual Competition 

De prijs Amane Stables in de individuele competitie voor de junioren zag een Duitse overwinning. Rose Oatley kon rekenen op haar ruin Rock Revolution (v. Rock Forever) om de winnende score van 74,118% neer te zetten. Hiermee verwees ze de Nederlandse Rowena Weggelaar met Don Quichot (v. United) naar de tweede plaats. Het duo noteerde een eindscore van 71,961%. Het podium werd aangevuld door Anna Leandra Timm met Foxfire 2 (v. Feedback 16) die een score van 71,618% noteerden.  

Tenslotte zorgde Micky Schelstraete met Gregward (v. Florencio 2) voor nog een Nederlandse vijfde plek. Ook Lara Van Nek en Fariska (v. Vivaldi) wisten zich nog te klasseren als zesde. 

CDI Children Team Competition 

Bij de Children Team Competition was er een Belgische winnaar. Amber Hennes reed er met Allegro V/H Trichelhof (v. Apache v/h Trichelhof) in 75,250% naar het goud. Hiermee vermeed ze een volledig Nederlands podium. Want zowel de tweede als derde plaats kleurde Nederlands. Op twee stond Sophie Van Norel met Itrina (v. Dream Boy N.O.P.) met een totaalscore van 73,450%. Hiermee verwees ze Sophie Van Iwaarden en Hermes Mithras (v. Abanos) naar de derde plaats. Zij namen genoegen met een totaalscore van 72,500%. 

Vervolgens wist ook Hansje Boudewijn met Bo (v. Florett As) voor een Nederlandse vierde plek te zorgen. 

CDI Pony Individual Competition 

Rose Oatley en Daddy Moon (v. FS Daddy Cool) reden voor Duitsland naar de overwinning met een topscore van 77,117%. Liezel Everars en FS Capeli De Niro (v. FS Champion De Luxe mochten rekenen op het zilver en noteerden daarbij een score van 73,288%. Lilly Marie Collin en Cosmo Callidus NRW (v. Cosmopolitan De Luxe) klasseerden zich als derde met 72,162%. 

CDI Young Riders Individual Competition 

Amber Van Den Steen en Baron (v. Johnson TN) mochten het goud in ontvangst nemen met een eindtotaal van 76,226%. Hiermee verwezen ze het Belgische duo Amber Van Den Steen en Fame (v. Ampere) naar de tweede plaats. Het duo noteerde een totaal van 74,020%. Sophie Taylor en Jerrydale vervolledigden de top drie met een score van 70,020%. 

Daarnaast kon ook Brandy Bos de Nederlands eer hoog houden door met Florett W (v. Jazz) naar een vierde plek te rijden. 

Klik hier voor de volledige resultaten. 

Foto: © Digishots / Belgian Dressage Events