BWP Hengstenkeuring: twee 'Nederlandse' hengsten door naar derde fase

BWP Hengstenkeuring: twee 'Nederlandse' hengsten door naar derde fase

De Tweede Fase van de BWP Hengstenkeuring zit erop.

Voor Kurt Asselberghs was het zijn eerste keuring als voorzitter van de stamboekcommissie van de hengstenhouders. Hij blikt tevreden terug: “We zijn eerst en vooral al heel tevreden dat we konden organiseren. Als we de cataloog bekijken, zien we toch wel heel wat hengsten uit sterk presterende moederlijnen. Wat de vaders betreft hebben we een afwisseling tussen bekende verervers, maar toch ook wat hengsten uit jonge BWP-vaders. Ik vind het belangrijk dat ook die jonge BWP’ers als vader terugkomen, dat zorgt voor vooruitgang in de fokkerij.”

Kurt kijkt uit naar de BWP Top Stallion Auction: “Er zitten zeker enkele toppers, enkele goede hengsten en deftige sportpaarden in de collectie. Wij hebben het voordeel te kunnen teren op een bestaand cliënteel en hopen dit ook nog te kunnen uitbreiden. Ik wens iedereen, zowel de verkopers als de kopers, veel succes!”

Alleen Suus Kuyten kreeg als Nederlandse inzender een hengst bij deze elitegroep: Sultan de Muze (Hunters’ Scendro x Vigo d’Arsouilles). Martien en Frans Burgers brachten de Nederlande inbreng in bij de vijf dressuurhengsten, hun Negotiator (Hometown x Krack C) mag naar de derde fase.

Klik hier voor de overgebleven hengsten