Brons voor van der Vleuten in GP kwalificatie Monaco

Brons voor van der Vleuten in GP kwalificatie Monaco

Onder de stralende avondzon van Monte Carlo liet Maikel van der Vleuten zich horen in de tweede ronde van de Global Champions League van Monaco. van der Vleuten stuurde de 10-jarige Eldorado vd Zeshoek dochter, Elwikke gezwind door het 1.55m hoge parcours en plaatste zich zo sterk op een derde plaats. 

De winst in deze proef ging naar Constant van Paesschen en de 9-jarige Selle Français merrie, Diaz du Thot (Ready Boy des Forets). Slechts 11 honderdsten trager sprong Henrik von Eckermann met Hollywood V (Mylord Carthago) naar zilver, voor Maikel van der Vleuten op de rug van Elwikke

Julien Epaillard sloot vlak achter de top drie aan in het zadel van Gracieux du Pachis (Tinka's Boy), gevolgd door Robin Muhr en Stawita PS (Stakkatol).

Individuele uitslag

Stockholm Hearts vergroten hun voorsprong

De Stockholm Hearts, leiders van het algemene team klassement, voegden een derde overwinning aan het palmares toe. De tweede plaats ging naar de London Knights, gevolgd door de Berlin Eagles op drie.

Team uitslag GCL of Monaco

Met nog vijf competities te gaan hebben de Stockholm Hearts hun voorsprong op de Berling Eagles weten te vergroten naar 30 punten. De Stockholm Hearts staan na hun derde overwinning nu op 207 punten. De Prague Lions zijn in het algemene klassement gelijk gekomen met Madrid in Motion, beide hebben nu 165 punten.

Algemene tussenstand