Brons voor Smolders in Allianz-Prize Aken

Brons voor Smolders in Allianz-Prize Aken

Tijdens de Allianz-Prize zette Harrie Smolders nogmaals en knappe prestatie neer in de iconische Akense hoofdpiste. In het zadel van de 10-jarige Holsteiner hengst, Uricas v.d. Kattevennen (Uriko) sprong hij naar een bronzen plaats. Winst was voor Christian Ahlmann en Solid Gold Z (Stakkato), die het thuispubliek meer dan rede om te juichen gaven met een fenomenale ronde.

Tien combinaties mochten het tegen elkaar opnemen in de "winnende ronde", de barrage. Uiteindelijk wist de ruiter van Stoeterij Zangersheide, Christian Ahlmann, het hoofd het koelst te houden en stuurde hij Solid Gold Z naar een solide gouden plaats. Zwitser Bryan Balsiger finishte met Dubai du Bois Pinchet (Kashmir van Schuttershof) een ruime seconde na Ahlmann en was zo goed voor het zilver. Harrie Smolders pakte op Uricas v.d. Kattevennen het brons.

Gerrit Nieberg gaf het thuispubliek nog wat meer om voor te juichen, en klasseerde zich in het zadel van Blues d'Aveline CH (Baloussini) op een vierde plaats. Buurbelg Wilm Vermeir reed met Enola Gay of Two Notes Z (Emerald van't Ruytershof) naar het laatste plekje binnen de top vijf.

Uitslag