Bart Bles sluit schitterend weekend af met Grand Prix winst in Samorin

De CSI5* Grand Prix werd in Samorin gisteren al verreden, dus vandaag was het aan de CSI2* ruiters op hun ultieme finale te rijden. In deze 1m45 hoge Grand Prix slaagden twaalf combinaties erin om een foutloze eerste ronde te springen; Een barrage met 12 moest dus beslissen over de winnaar.

Bart Bles, die als laatste in de ring moest, slaagde erin om alle concurrentie naar huis te rijden. Op dat moment stond Oplatek al met een pijlsnelle ronde aan de leiding maar Bles toonde dat het nog net iets sneller kon. Hij reed El Rocco (v. VDL Zirocco Blue) foutloos rond in 31,34 seconden. Tweede plaats dus voor Andrzej Oplatek die Odile du Soufflet (v. Ogano Sitte) met een tijd van 31,54 seconden naar de tweede plaats reed. Jessica Springsteen maakte het podium compleet. In het zadel van https://equtelex.com/horse/tiger-lily (v. Balou du Rouet) slaagde ze erin een foutloze ronde achter haar naam te noteren en klokte ze af in 32,45 seconden.

Nicola Philippaerts (Moya vd Bisschop) en Jur Vrieling (Chabada de l'Esques) eindigden op plaatsen vier en vijf.