Amazones worden door FEI-regels gediscrimineerd, verlies helft rankingpunten bij verkorten babypauze

Amazones worden door FEI-regels gediscrimineerd, verlies helft rankingpunten bij verkorten babypauze

De Duitse Janne-Friederike Meyer-Zimmerman heeft een balletje opgeworpen over een ongelijkheid in het systeem van de FEI. Hoewel de FEI zich al jaren inzet om de kansengelijkheid voor mannen, vrouwen en genderneutralen te optimaliseren, is er nog wel ruimte voor verbetering. De Duitse amazone verloor namelijk, net zoals andere amazones, de helft van haar rankingpunten omdat ze haar babypauze van zes maanden verkort had.

De amazone heeft een nieuw initiatief opgestart; EqualEquest. Samen met onder andere Meredith Michaels-Beerbaum, Gianna Regenbrecht en Jessica von Bredow-Werndl wil ze zo de strijd voor gelijkheid verbeteren.

“Vrouwen krijgen nu eenmaal de baby’s”, zegt Meyer-Zimmerman.  Vorig jaar had ze een bepaald aantal rankingpunten verzameld. De Duitse amazone verloor de helft van de rankingpunten omdat ze vroeger dan de reguliere zes maanden zwangerschapsverlof, in de ring verscheen.

Het project van Meyer-Zimmerman krijgt eveneens de steun van de Duitse diversiteitsonderzoekster, Bettina Rulofs. Deze verklaart dat het heel bizar is dat amazones bestraft worden omdat ze vroeger dan opgelegd terug aan de start komen.

Meyer pleit daarom voor een flexibele babypauze van 4 tot 12 maanden, zonder het verlies van rankingpunten op de FEI-ranking. 

bron: NDR / horses.nl