Nederlandse combinaties domineren Youngster rubrieken in Opglabbeek

Nederlandse combinaties domineren Youngster rubrieken in Opglabbeek

In het Sentower Park kwamen de vijf- en zesjarige paarden apart aan de beurt. De zesjarigen waren als eerste aan de beurt, waar Lars Kuster voor het podium vond met Don Tarpania Z (v. Dominator 2000 Z). Wat later deed Amanda Slagter zelfs nog een plaats beter en sprong eveneens naar een medaille met Cornetto (v. Cornetino).pres

Bij de zesjarigen kon Lars Kuster een medaille afdwingen in het zadel van de Zangersheide hengst Don Tarpania Z (v. Dominator 2000 Z). Het duo was goed voor het brons. De Belgische Nathan Budd kwam met Ely des Rosiers Z (v. Emerald), een zesjarige hengst net een halve seconde te kort voor de overwinning en strandde op twee. De winst was voor de Deense Mille Bisgaard met Miss Sina (v. Ultimo van Ter Moude). 

Laurie Touw zagen we eveneens in de top tien terug met een negende plaats voor Mad Max (v. I'm Special de P

Volledige uitslag

Amanda Slagter en Cornetto grijpen zilver

Amanda Slagter kon met de vijfjarige Cornetto (v. Cornetino) Kuster's prestatie evenaren en zelfs verbeteren! De amazone reed de ruin naar het zilver. Met slechts één honderdste verschil moesten ze Daniel Pospech voor zich dulden, die in het zadel van Naccaro (v. I'm Special de Muze) de winst nam. De vijfjarige Diamonds are Forever Z, een zoon van, nam onder de Belgische Thomas Kairis de derde plaats voor zijn rekening.

Volledige uitslag

Lars Kersten zorgt eveneens voor podiumplaats met Luka-Cara

Luna van de Zeilhoek (v. Dior van Berkenbroeck) kreeg onder Kevin Gielen het brons omgehangen in de Young Horses-rubrieken van het Sentower Park. De top tien bestond net niet volledig uit zevenjarige paarden, waar zij de derde beste waren. De overwinning was net als gisteren voor Eiken Sato en de hengst Meganus PS (v. Messenger). Voor Nederland was het hier Lars Kersten die zich liet opvallen. Hij nam de tweede plaats met Luka-Cara (v. Akarad Hero Z). 

Jody van Gerwen kwam net buiten het podium op vier met Ccstud's Larasina (v. Ccstud's Fidelity). Zij was de laatste Nederlandse om zich te plaatsen.

Volledige uitslag