Alicia Bocken laat peloton Belgen achter zich in 1m25 Opglabbeek

Alicia Bocken laat peloton Belgen achter zich in 1m25 Opglabbeek

De eerste twee rubrieken die op vrijdag donderdag in Sentower Park gesprongen werden, waren beide voorbehouden aan ruiters van de CSI1* competitie. In het 1m15 reed Eva Jennen naar de tweede overwinning van het weekend. Gisterenavond reed ze ook al naar de overwinning in het 1m15 en dat deed ze vandaag graag nog eens over. De rekende op Forlando (v. For Pleasure) om in 32,65 seconden een foutloze ronde te springen. 

Ze liet hiermee de Canadees Chris Sorensen achter zich die met Faithful Sun (v. Diamant de Semilly) op de tweede plaats eindigde. De Holstein merrie kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 34,73 seconden. Alicia Bocken en Asteria Z (v. Air Jordan Alpha Z) maakte de top drie compleet. Het Nederlands duo sprong een foutloze ronde en finishte in 35,14 seconden. 

Elisabeth Salhoj Rask (Dee Jay Lindebjerg Dwb) en Chris Sorensen (Icarronne-S) vervolledigden de top vijf. Ivo Biessen eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Hij zadelde Sedna vd Hunters om in 48,14 seconden een foutloze ronde te springen.

1m25

In het 1m25 hield Alicia Bocken een peloton Belgen achter zich; Ze reed Dagma (v. Tangelo vd Zuuthoeve) foutloos naar de finish in 26,85 seconden; Ze bleef hiermee Christophe Leutenez voor die met Galante de la Joncheraie (v. Dark de la Hart) op de tweede plaats eindigde. De 8-jarige merrie liet alle balken in de lepels en finishte in 26,93 seconden. Marie Foulon en Happy Time (v. Hh Dark de La Hart) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 28,25 seconden. 

Patrick Jonkmans (Nip van het Langwater) en Merithe Luyten (Generique Royale) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. 

Niels Bulthuis zorgde voor een andere Nederlandse top tien klassering. Hij reed Jordi SW foutloos ronde in 30,45 seconden. Yfke Priem (Helida) en Larissa Bijl (I'm The Next be Gentle) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor alle resultaten