Maikel van der Vleuten blijft beste NL'er in Wereldbekerranking na Basel

Maikel van der Vleuten blijft beste NL'er in Wereldbekerranking na Basel

De Belg Pieter Devos stond lange tijd aan de leiding van de tussentijdse wereldbekerranking jumping. Na de manche in het Zwitserse Basel van vandaag, moet Devos echter een stapje opzij zetten voor thuisruiter Steve Guerdat. Beste Nederlander is nog steeds Maikel van der Vleuten. 

Pieter Devos staat nu op de tweede plaats met 70 punten. Hiervan verzamelde hij er vandaag 15. Guerdat, aan de slag op eigen bodem, kon 20 punten verzamelen en neemt de leiding over met een totaal van 75 punten. Na Mechelen stond hij nog tweede met 55 punten. De Italiaan Emanuele Gaudiano behoudt zijn derde plaats met 55 punten. 

De vierde plaats is nog steeds in handen van de Brit Scott Brash. Hij staat met 49 punten drie punten voor op Marcus Ehning, die de vijfde plaats overneemt van Martin Fuchs. Deze laatste zakte naar de zevende plaats. 

De eerste Nederlander in de ranking is Maikel van der Vleuten. Met 32 punten staat hij twaalfde, dat is drie plaatsen lager dan na Mechelen. Marc Houtzager ruilt de dertiende plaats in voor de zestiende.

Klik hier voor de volledige ranking. 

Prix du Vainqueur 2020

De beste ruiter van dit concours was de Ier Denis Lynch met een totaal van 718 punten. Zijn beste rubrieken waren het 1,55m op vrijdag en het 1,60m vandaag. In deze proeven verzamelde hij 180 punten. Penelope Leprevost werd tweede, zij piekte met 172 punten in het 1,55m op vrijdag. Nederlander Bart Bles schitterde als derde met 688 punten. Hij greep in het 1,55m van vrijdag 164 punten. 

Klik hier voor de volledige ranking.