Zanotelli zegeviert in Youngsters Finale Leipzig, Greve pakt brons

Zanotelli zegeviert in Youngsters Finale Leipzig, Greve pakt brons

De finale voor achtjarige paarden kwam op naam van Marlon Modolo Zanotelli en de ruin Fairplay des Forets (v. Upsilon). Willem Greve reed Pretty Woman van 't Paradijs (v. Vigo d'Arsouilles) naar de derde plaats. Bij de zevenjarigen mocht El Corlensky (v. Cornet Obolensky) de ereronde leiden onder Richard Vogel. 

De achtjarige paarden reden in twee rondes voor de winst. Marlon M. Zanotelli kon de winnende tijd op 30,06 zetten met Fairplay des Forets (v. Upsilon). Christian Ahlmann greep net naast de winst en werd tweede met Dourkhan Hero Z (v. Don't Touch Tiji Hero Z) in een tijd van 30,14. Het brons ging naar Nederland en was voor Willem Greve in het zadel van de BWP-merrie Pretty Woman van 't Paradijs (v. Vigo d'Arsouilles). 

Volledige uitslag

In de rubriek voor zevenjarigen was het een volledig Duits podium met Richard Vogel bovenop in het zadel van El Corlensky (v. Cornet Obolensky). Gerrit Nieberg vulde de tweede plaats in met Kansas City (v. Kannan) en bleef met zes honderdsten voor op Frederic Tillmann en Classé pour Toi FRH (v. Conthargos).

De Noorse Johan-Sebastian Gulliksen kwam op de vierde plaats met Lefuson VDL (v. Arezzo VDL) gevolgd door Denis Lynch op Coropeggio (v. Cornet Obolensky). Voor Maikel van der Vleuten was er nog een elfde plaats op Laloma (v. Hermantico). 

Volledige uitslag

Foto©: Holcbecher