Wout-Jan van der Schans knap tweede in Longines Ranking van Gorla Minore

Wout-Jan van der Schans knap tweede in Longines Ranking van Gorla Minore

Wout-Jan van der Schans heeft het duidelijk naar zijn zin in het Italiaanse Gorla Minore. De Nederlander sprong op donderdag al naar de vijfde plaats in de 1.45m Ranking rubriek. Vandaag loodste hij Forlan van de Sprengenberg foutloos naar de tweede plaats.

Op slechts 0,22 seconden voorsprong won Tereza Vesela met de 16-jarige Quimero M (Guidam Sohn). De derde plaats kwam op naam van Fabio Crotta en Calgary L (Berlin). In deze Ranking rubriek volgde Harm Lahde met de 11-jarige Grey Chester 2 (Grey Top) op de vierde plaats voor Elian Baumann met Campari Z (Contact vd Heffinck).


Net buiten deze top vijf volgde Hessel Hoekstra in de prijzen. Hoekstra sprong foutloos naar de zevende plaats met de achtjarige Cagaro (Stolzenberg). Vorig jaar werd de hengst nog uitgebracht door Massimo De Boeck.


Hoekstra scoort ook in Youngster Tour


Eerder plaatste Hoekstra zich eveneens in de prijzen in de rubriek voor zevenjarige springpaarden. Hij strandde er op de zesde plek in het zadel van VDL Legodermus PP (Harley VDL). Proefwinst van deze Youngster rubriek  kwam op naam van Annina Züger-Hächler met Desperado D'Enfer Z (Davinci van Erpekom Z).