Wout-Jan van der Schans en Frank Schuttert blinken uit in 1.40m rubriek

Wout-Jan van der Schans en Frank Schuttert blinken uit in 1.40m rubriek
Zowel Wout-Jan van der Schans als Frank Schuttert hielden op zaterdag de Nederlandse eer hoog. Van der Schans ging winnen in het Sentower Park en noteert een viersterren winst voor hem en For The Moment (v. Mr. Blue). Wat meer naar het Oosten op was Schuttert de op één na beste in een tweesterren rubriek in het Slovaakse Šamorín. 

In Opglabbeek streden de ruiters in twee fasen special tegen elkaar. Met 20 honderdsten verschil wist van der Schans Omer Karaevli en Istinov (v. Ustinov) achter hem te houden. Ook Marlon M. Zanotelli moest met Chelsea (v. Christian) zijn meerdere erkennen in de Nederlander en zijn KWPN hengst.

Vierde plaats ging naar de Duitse Celine Friess met Classic Fashion 2 (v. For Fashion). En net zoals vier voor Duitsland was, was ook vijf dat: Marcus Ehning vulde die plek in met Flower Girl (v. Hickstead). 

Schuttert kwam in Slovakije aan de start met Obilix V/H Stuyvenberghof (v. Galisco van Paemel) en werd er tweede, na de Ierse Harry Allen. Hij won met Francis 146 (v. Cellestial). Ook de plek na Schutters werd ingenomen door een Ierse combinatie; Ciaran Nallon werd met Fifty Shades of Grey (v. Cellestial) derde. 

Resultaten Sentower Park
Resultaten Šamorín