Winst voor Willem Verdonk: "Norjado is scherp met veel vermogen"

Winst voor Willem Verdonk: "Norjado is scherp met veel vermogen"

De tweede rubriek op de nationale dag van Indoor Friesland 2023 was de 1.20m-finale van de Horses2fly Competitie. Deze wist Willem Verdonk met de vijfjarige ruin Norjado (v. Il est Balou x Tolan) op zijn naam te schrijven. De voor Stal Zoer rijdende Brabander klokte in het WTC Expo in Leeuwarden een razendsnelle tijd: 35 seconden en hiermee bleef hij de dames op de plaatsen twee en drie ruim voor. 

Tweede werd Renate Beuving met de zesjarige ruin Mick (v. Elvis Ter Putte x Carthago Z) in een tijd van 37.08 seconden en de derde plaats was voor Elisah Aarts met de zesjarige merrie Maralina (v. Cohinoor x Nabab de Reve) met een tijd van 37.40 seconden. Veertig deelnemers mochten de finale rijden en 16 daarvan wisten de barrage te behalen.

 

Toekomst in Drenthe

Willem rijdt voor Stal Zoer uit het Drentse Echten waar hij in het verleden ook al werkzaam was. Enkele jaren verruilde hij Drenthe weer voor zijn thuisbasis in Brabant, maar sinds een half jaar is hij terug. Willem: “ Bij Stal Zoer krijg ik meer kansen dan thuis. Er staan meer en betere paarden en van Albert krijg ik goede begeleiding. Ik zie in Drenthe dan ook mijn toekomst. Mede omdat mijn vriendin ook in Drenthe woont. We vonden elkaar al voorzichtig leuk toen ik voor de eerste keer bij Zoer werkte. Inmiddels woon ik bij haar en werkt zij ook bij Stal Zoer.”

 

Norjado

Ik heb vandaag gereden op Norjado, een nakomeling van de KWPN hengst Il est Balou die Albert in het verleden zelf heeft gereden. Norjado is een fijn paard. Scherp, met veel vermogen en goed meedenkend. In de barrage kon ik de eerste lijn dan ook een galopsprong minder rijden,. Ik denk dat ik daarmee de overwinning binnen kon slepen.”


Yvet Dammers wint met eerste eigen gefokte paard: "Paarden zijn voor mij pure hobby"

Tijdens de openingsrubriek van de tweede week op Indoor Friesland wist Yvet Dammers met de zevenjarige elite merrie La Fayette (v. Etoulon x Singapore) de eerste finale van de Horses2fly Competitie op haar naam te schrijven. Om negen uur vanochtend startte de 1.10m rubriek in het WTC Expo. Yvet is 33 jaar, komt uit Vinkega en La Fayette is haar eerste eigen gefokte paard.

Tweede en derde in het dagklassement werden respectievelijk Sylvia van der Lei met de vijftienjarige merrie Dundee  (v. Timeless x Fuore) en Rony van der Molen met de achtjarige merrie Chiolita Rosa DN Z (v. Hornet Rose x Armitage). Drie amazones en drie merries, een volledige vrouwelijke start op deel twee van Indoor Friesland 2023. De dames klokten 33.89, 41.20 en 42.88 seconden.

 

Waterfonteinen

Veertig deelnemers kwamen aan de start en veertien daarvan wisten de barrage te behalen. Winnares Yvet: “In het dagelijks leven hebben mijn man en ik een bedrijf dat waterfonteinen verhuurt en daarmee over de hele wereld shows geeft. Ik heb een zoontje en paarden zijn voor mij puur hobby. De moeder van La Fayette had ik in mijn bezit en Etoulon vond ik een geweldige hengst, vandaar deze combinatie. Moeders is inmiddels verkocht, maar ik heb nog wel een zusje van La Fayette dat net zadelmak is.”

 

Eigenlijk eerste reserve

“Ik was eerste reserve voor Indoor Friesland en mocht vrij onverwacht nog starten. Natuurlijk was ik wel een beetje nerveus, maar niet extreem, ik vond het gewoon super leuk en verwachtte niets. Voor mij hadden al veel combinaties een fout gemaakt in de barrage dus ik twijfelde een beetje wat te doen. Mijn plan was snel gaan, maar dat heb ik een beetje bijgesteld. Wel snel, maar ook voorzichtig om foutloos te blijven.”

 

Merrie uit het boekje

“La Fayette is een merrie uit het boekje. Ze weigert nooit, denkt altijd mee, is heel voorzichtig en heeft een goede techniek. Ook heeft ze een geweldig karakter, ze doet precies wat ik vraag. Wel is ze een beetje een binnenvetter.”

 

“Er wordt veel naar haar gevraagd en uiteindelijk zal het wel een keer op verkoop uitdraaien, maar voorlopig wil ik nog even van haar genieten.”







Bron: Persbericht 
Foto©: Digishots