Willem Greve en Grandorado TN klasse apart in 1.55m hoofdrubriek 's Hertogenbosch. "Op naar zondag"

Willem Greve en Grandorado TN klasse apart in 1.55m hoofdrubriek 's Hertogenbosch. "Op naar zondag"

Niet minder dan 14 combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.55m hoofdrubriek in 's Hertogenbosch.  Voor eigen publiek verzekerde Willem Greve uiteindelijk op sublieme wijze een thuiswinst met zijn vertrouwde Grandorado TN N.O.P.

Scott Brash en Hello Valentino (Diamantino) waren de eerste aan de start. Het duo zette meteen de toon met een foutloze omloop in 42,10 seconden. Kort nadien verbeterde Janne Friederike Meyer-Zimmerman met de 11-jarige BWP-ruin, Messi van 't Ruytershof (Plot Blue) de chrono en nam de leiding. Het paar verzekerde met deze prestatie na afloop de zesde plek.

In het zadel van Grandorado TN N.O.P. (Eldorado vd Zeshoek) dook Willem Greve uiteindelijk net geen zes seconden onder de chrono van het paar en verzekerde een magische thuiswinst. Harry Charles volgt op het podium met de 13-jarige Casquo Blue (Chacco-Blue) voor Kevin Staut met Visconti du Telman (Toulon).

Net buiten het podium strandde Steve Guerdat met Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel) op de vierde plaats voor Maikel van der Vleuten en Dywis HH (Toulon).

In een korte reactie laat Greve weten ook zondag op Grandorado te rekenen. "Ik hoop dat hij zondag in de Grand Prix even gemotiveerd zal zijn."