Wiljan Laarakkers scoort driemaal in Kronenberg

Wiljan Laarakkers scoort driemaal in Kronenberg

Vorig weekend verzamelden de Nederlandse nationale combinaties zich oa. bij het Hippisch Centrum de Peelbergne. Ook heel wat internationale combinaties namen de start. Zo wist de Noorse amazone, Cecilie Hatteland de 1.35m hoofdrubriek op naam te schrijven.


Hatteland sprong op zaterdag in de 1.35m naar de winst met de 9-jarige Amaryllis (Andiamo). Het paar bleef nipt voor op Wiljan Laarakkers met onder het zadel de negenjarige Numero Uno-zoon, Jefferson. Rens Preuwenberg en Kyra (F-One USA) vervolledigden de top drie.

Net buiten het podium volgde Mirjan Horyon met de KWPN-merrie, Jintonic (Andiamo), voor Michelle Malisart en Iemmy vd Ponyhoeve (Harley VDL).

Op zondag stonden de hoogste hindernissen 1.25m hoog gebouwd. Samen met Cortinox (Cornettino ASK) verwees Paul Ripploh, de Nederlandse springruiter, Wiljan Laarakkers met Invictus (Numero Uno) naar de tweede plek. De top drie van deze proef werd afgewerkt door Yorick van Hees met onder het zadel zijn eigen AES-merrie, Lietina (Balpar de Trebox).

Laarakkers bleek ook in de 1.20m rubriek de Nederlandse sterkhouder. Samen met Kappa (Carambole) bleef de Nederlander nipt voor op de Belgische amazone Lien Van Ende en Picolina VE (Okidoki van 't Gelutt). Robin Bielen volgde op de derde trede van het podium met Baylee (Dollar du Murrier).

Alle uitslagen