Wilfred Harke en Onyx SLF winnen tweede selectie De Wolden Cup

Wilfred Harke en Onyx SLF winnen tweede selectie De Wolden Cup

Met een score van 24,0 punten wist Wilfred Harke de eerste rubriek op deze zonnige zaterdag te winnen met zijn jonge getalenteerde hengst, gefokt en in eigendom van Starlight Farm LLC.

Ook Roos Hansman scoorde 24,0 punten met haar paard Onana van de hengst Glendfiddich VDL, gefokt door de familie van Rooijen en in eigendom van de familie Hansman zelf. Zij eindigden op een tweede plaats in het algemeen klassement. Doordat Harke een hoger cijfer wist te behalen voor aanleg als springpaard liet hij Hansman achter zich. De derde plaats van deze 4-jarigen rubriek, aangeboden door Van Benthem Diervoeders te Vollenhove, ging niet naar Wilfred Harke maar naar zijn broer Roel Harke. Met de door Nienke Post gefokte Baloubet Du Rouet x Carambole merrie scoorde hij 23,3 punten en maakte hij het podium compleet. Daarmee behaalde Harke voor de tweede keer een top 5 plaatsing tijdens de eerste twee selectiewedstrijden van De Wolden Cup.

Een 8,5 voor aanleg als springpaard en een 8,0 voor het gaan tussen de hindernissen gaven meereizend jurylid Johan Koning en gastjury Samantha Bos aan punten voor de Comthago VDL dochter Nikita Gb. Dat bracht Zoï Snels op een geweldige score van 25,0 punten en wist hij zijn collega Sally Hopkinson achter zich te laten. Hopkinson werd mooi tweede met een score van 24,1 met haar paard Azure (v. Apardi) gefokt door Tal Milstein Stables en in eigendom van H.J.S. Trading Bv. Nagano v/d Hagenhorst van de hengst Aganix du Seigneur, gereden door Don Willemsen werd nipt derde met een score van 24,0 punten.

Een prachtige dag op het mooie Landgoed Dickninge met in beide rubrieken een geheel nieuw podium ten opzichte van de eerste wedstrijd twee weken geleden in Ruinen. Wij kijken uit naar de derde wedstrijd op 16 juni, dan zijn we te gast bij R.V. Staphorst en hopen we weer op een dag met mooie sport! Wij danken Samantha Bos en Johan Koning en graag tot 16 juni in Staphorst!


bron: CH Wolden