Wesley de Boer, Megan Laseur en Ralph Slaats houden Nederlandse eer hoog bij de Peelbergen

Wesley de Boer, Megan Laseur en Ralph Slaats houden Nederlandse eer hoog bij de Peelbergen

Deze ochtend leverde internationale springsport bij het hippisch centrum de Peelbergen. In de 1.40m ochtendrubriek sprong Shane O'Meara met de KWPN-merrie, Ikaberlina RV naar de uiteindelijke winst. Met ruim 100 duo's aan de start werd de ranking opgesplitst. Tweede winst kwam op naam van Ernesto Canseco met Cornet Blue PS.

In de 1.40m rubriek nam de Ier Shane O'Meara met de dochter van Elvis ter Putte ruim één seconde voorsprong op de Amerikaanse amazone, Julie Welles met onder het zadel de 11-jarige Cissro Van Birthe Z (Cicero Z van Paemel). In het zadel van Philippe Rozier's voormalige ruin bleef de Amerikaanse amazone, Luiz Francisco de Azevedo met Hfg Quaman voor.

Net buiten het podium hield Wesley de Boer de Nederlandse eer hoog. De Boer loodste zijn 9-jarige dochter van Baltic VDL, Sisi, foutloos naar de achtste plaats. Eveneens in de prijzen plaatsten Caroline Devos-Poels zich met Jarina J (Cicero Z van Paemel) en Lars Kersten zich met Big Beauty Z (Big Star Jr K Z) in de prijzen.

Drie maal Chacco-Blue op het podium

Met ruim 100 combinaties aan de start werd het klassement van de MT Grand Prix kwalificatie opgesplitst. Ernesto Canseco won het tweede deel met zijn 9-jarige zoon van Chacco-Blue. Op het podium volgde de Belgische springruiter, Luiz Felipe Neto de Azevedo met de 16-jarige Chacito (Chacco-Blue). In het zadel van de voormalige ruin van Jérome Guery verwees de Belg, Vivien Blandfort met Chacolette (Chacco-Blue) naar de derde plaats.

Net buiten dit podium sprong Megan Laseur met de 9-jarige Idwerd (Dexter R) foutloos naar de zesde plek.

Ralph Slaats scoort in de CSI1*

In de 1.20m CSI1* schreef Izabela Vinckier met Salve de winst op naam. Evie Buller volgde met Neon van 't Bisthof (Triomphe de Riverland) voor Chantal Hebbel met Stanley 164 (Stakkato). Ralph Slaats strandde net buiten het podium op de vierde plek. Slaats plaatste zich met de SF-ruin, Forbio V H Moeshof (Numero Uno).

Alle resultaten